Hyresrättens vara eller inte vara

Politik, bostadspolitik / Bostadspolitik, Hyresgästföreningen, bostäder, hyresrätt, åsikt / Permalink / 0
En sak vet vi säkert idag. Med en (S) regering så kommer fri hyressättning att införas i Sverige och med en borgerlig regering så hotar (S) med att både en fri hyressättning och marknadshyror kommer att införas.
 
Hyresgästföreningen och deras förtroendevalda gömmer sig fortfarande om sin åsikt då deras förbundsordförande och andra sitter i en källare och väntar på nästa nummer av Hem&Hyra för att få sina direktiv om hur dom skall agera.
 
Under tiden så får dom fortsätta att driva frågor som att nedmontera hyresrätten och ta bort både vatten och värme från hyran. Här i Botkyrka så kanske vi hyresgäster kan ta över viss del av bostadsanpassningen och införa avgift på hyran när det finns en dörröppnare i fastigheten.
 
Nä du som förtroendevald kanske skall fundera på vad du står för när det gäller hyresrätten. Är du i behov av sällskap så kanske PRO kan vara något och är du sugen på sällskap så borde du nog se över ditt privatliv och umgänge.
 
Vill du ha bildning så finns ABF för finns ingen medlemsnytta i det du gör så gå hem tycker jag. Att nedmontera hyresrätten så att inget ingår när man hyr så kan man lika bra äga sitt boende, eller?
 
Självklart så vill Hyresgästföreningen och deras 500 000 medlemmar att vi hyresgäster redan idag skall införa möjligheten till ROT bidrag så att vi kan underhålla och renovera bostadsbolagens hyreslägenheter med hjälp av både hyresgästen och skattepengar för dom hyresgästerna som underhåller någon annans lägenhet.
 
För mig är detta märkligt

Om du hyr en bil så skall du självklart lämna in det på service innan du återlämnar bilen och hittar man något fel så skall man självklart åtgärda detta innan man återlämnar bilen till biluthyraren. Men glöm inte att byta torkarblad också och kolla däcken.

Hyresgästföreningen skulle idag med mandat från sina medlemmar införa möjligheten till ROT för oss hyresgäster vilket jag tycker är skit. Det är inte hyresgästens ansvar att renovera och underhålla  hyresvärdens fastigheter och sen även använda skattepengar till att låta oss hyresgäster renovera våra lägenheter.

Bara en förening utan kundskap kan driva frågan om att hyresgästerna själva skall underhålla och renovera sina bostäder idag.

Idag driver Hyresgästföreningen frågor om att man skall betala både vatten och värme i sin lägenhet och INGET skall ingå i det så kallade kollektivet när man hyr något. Allt skall vara tillval eller höjd standard och så skall det vara. Inget extra här inte!

Man monterar ner hyresrätten i dom minsta beståndsdelarna som är möjligt och numera driver man även frågan om man som hyresgäst skall ta kostnaderna för bostadsanpassning för det finns fastighetsägare som vill att hyresgästerna skall betala när kommunen bostadsanpassar en fastighet med en automatisk dörröppnare.

Jag har en helt annan inställning till det hyrda boendet och det är inte i linje med Hyresgästföreningens medlemmar och förtroendevalda att man som medlem skall betala Hyresgästföreningens personalkostnader och montera ner hyresrätten som ett lego hus:



Till top