Det blir som döden. Ingen kommer undan!

Bostäder, Politik / Bostadspolitik, bostäder, hyresrätt, åsikt / Permalink / 0

Nu hänger jag inte med när det gäller intelligensen i vissa uttalande. Antagligen har jag inte den hjärnan som behövs för att förstå det jag läser och det folk skriver ibland.

-Ja det står att fastighetsägarna vill ha marknadshyror vilket skulle leda till höjda hyror vilket är = ökade hyresintäkter.
-Att marknadshyror skulle orsaka ett otryggt boende vet jag inte. Menar man då i dom områdena där man har marknadshyror så skulle det leda till ökad otrygghet för att man har höga hyror.

-Att besittningsrätten nu kommer att försvinna med anledning av höjda hyror. -sen kan man läsa att det faktiskt INTE är fastighetsägarna som kommer höja hyran utan det är regeringen som kommer ge oss en hyreschock.

För mig så är det inte konstigt att även fastighetsägarna skall kunna gå runt på att hyra ut bostäder till en rimlig kostnad., men frågan är snarare synen på bostäder om det är en lyx eller en rättighet att ha ett eget boende. Marie Linder sa tidigare talat om att det bara är att höja bostadsbidragen så att folk har råd att betala hyran. Någon annan i landet kanske kan fråga henne det, för mig skulle hon aldrig svara.

Den punken finns med i Hyresgästföreningens 10-punkts program för en hållbar bostadspolitik. Sen kan man fundera på om man kliver över gränsen som idag som säger att hyrorna skall vara affärsmässiga och drivas enligt affärsmässiga principer. Vad går gränsen för en överhyra. Ja det vet nog Hyresgästföreningen.

Men tack Hyresgästföreningen för om man går in på marknadshyreskollen på Hyresgästföreningens sida Dör kan man läsa om att hyresgästföreningen anlitat konsultföretaget Ramboll som har räknat fram vilka hyror vi ska betala om marknadshyror införs. Ja vad gör man inte för att få hjälpa till fastighetsägarna med vad vi skall betala.

Detta borde ligga på fastighetsägarens sida och inte på Hyresgästföreningen och deras medlemmars intresse kan jag tycka. Att sen Marknadshyror skulle leda till ett otryggt boende. Jag är övertygad om att det kommer att skapa en segregation som INGEN i Sverige vill att vi skall ha, men vi kommer antagligen att tvingas in i detta med anledning av det ointresse som finns när det gäller både politik om det inte rör en fråga som är lite hipp för folket.

Jag kan informera Hyresgästföreningen om att det finns något som heter hållbarhetsmål som FN har tagit fram. Mål nummer 11; Hållbara städer och samhällen. Ja om den bilden som Marie Linder målar upp så kan jag nog se att det inte stämmer överens med det Sverige och många kommuner mm. Kanske man skall ta med detta som ett argument mot marknadshyror att det faktiskt kommer att skapa ett samhälle som vi inte vill ha och sluta tala om hur dyrt det blir.

Detta kommer även att drabba dom som idag har råd att betala marknadshyror. Sen så kan jag informera att besittningsrätten för mig som hyresgäst inte gäller när jag inte betalar min hyra, för då ryker den eller om lägenheten brinner upp men det drabbar bara vissa så det är inte så noga. Häromdagen kom en granne upp som var lite smått arg för att bostadsbolaget hade skickat ett brev om uppsägning till hen eftersom det hade kommit till kännedom att denna hyresgäst inte längre hade behov av sin lägenhet och hade skaffat sig ett annat boende.

Så mycket skitsnack, Denne hyresgäst bor och har bott här i många år och kommer antagligen att göra det i fortsättningen också om. Okunnigheten är fastighetsägare bästa vapen mot besittningsrätten men vilken fastighetsägare informerar om det.

Även allt om Bo-inflytande i det området där jag bor i är numera bortplockat fast det både finns lagar och personal från Hyresgästföreningen som avlönas för att se till att fastighetsägaren följer det Bo-inflytandeavtal som finns. Ja även den punkten finns med i Hyresgästföreningens 10-punktsprogram nr:7 som handlar om hyresgästinflytande.

Det kanske är hög tid att sluta mumla i skägget och faktiskt böra informera folk om vad som kommer att hända i detta land om man inför fri hyressättning för marknadshyror kan det aldrig bli på riktigt om man inte har en hyresmarknad i balans.

Då skulle hyrorna i slummen åka ner för det är det politikerna vill ha. Dom vill att vi skall anpassa oss till övriga värden och införa slumområden och öka klassindelningen i landet, Efter det kommer löner och arbetskraften, allt för att kapitalet skall kunna tjäna pengar. Fackföreningarna bereder redan väg för arbetsgivarna med försämringarna i arbetsrätten.

Det blir som döden. Ingen kommer undan.

Till top